Beleef samen met uw vrienden
een gezellig  en uniek apéromoment

Voor iedereen die net zoals wij van lekker vers eten, conversatie, aperitieven, gezelligheid houdt, is onze catering een goede optie.​

Wij serveren krokante hapjes en fingerfood afgestemd op uw persoonlijke wens, al dan niet met onze food truck.​                                                                                                                                          

Voor de bereiding van de gerechten gebruiken wij groenten geteeld door bio-boer Ole Deschout (Onslogischvoedsel). Op deze manier komen seizoensgroenten rechtstreeks van de boer op uw bord. Verse producten primeren, bijgevolg is het menu wisselend volgens de beschikbaarheid in het seizoen.

 

Prijzen zijn variabel en men kan al boeken vanaf tien euro per persoon.

Wij bespreken de opties met uw menu en stemmen de gerechten volledig af op uw wensen.

Mini Apéro

Apérotafel en crostini's

Tijdsduur: vanaf 2 uren

​Vanaf 19.75 EUR per persoon

U kiest voor onze formule 'Mini Apéro'

U geniet van een heerlijke apérotafel vol exclusieve gastronomische producten, vleeswaren en kazen. Natuurlijke tapenades, fruit, noten etc. vullen de tafel mee aan. Uiteraard kan krokant gebakken brood niet ontbreken. Uw gasten vullen hun houten plankje bij naar hartenlust.Tevens voorzien wij een aantal crostini’s en bruschetta met gevarieerde mediterraanse toppings.

U kunt deze formule zelf aanvullen naar uw smaak met gerechten uit onze gerechtenlijst (onderaan).

Deze formule bevat de volgende lekkernijen:

 Gevulde mediterraanse apérotafel met heerlijke exclusieve producten en tapas van hoge gastronomische kwaliteit (lomo ibérico, chorizo, manchegokaas, tapenades, olijven, boquerones...)

        3 crostini's/bruschetta per persoon

       aan te vullen met lekkers naar keuze uit ons menu

Grand Apéro

Apérotafel, crostini en meer

Tijdsduur: vanaf 3 uren

​Vanaf 26.95 EUR per persoon

U kiest voor een maaltijdvullende apérobeleving.

U geniet van een heerlijke apérotafel vol exclusieve gastronomische producten, vleeswaren en kazen. Natuurlijke tapenades, fruit, noten etc. vullen de tafel mee aan. Uiteraard kan krokant gebakken brood niet ontbreken. Uw gasten vullen hun houten plankje bij naar hartenlust.Tevens voorzien wij een aantal crostini’s en bruschetta met gevarieerde mediterraanse toppings en drie extra gerechtjes.

U kunt deze formule zelf aanvullen naar uw smaak met gerechten uit onze gerechtenlijst (onderaan).

Deze formule bevat de volgende lekkernijen:

Een goed gevulde apérotafel

Crostini & bruschetta (3 stuks pp)

Mediterraanse croques

Snede bruin brood met gegrilde sardientjes

Zuiderse scampiburger met chilli en limoen

Soep van het seizoen

aan te vullen met lekkers naar keuze uit ons menu

Apéro ala carté

Gerechten en hapjes naar keuze

Tijdsduur: vanaf 2 uren

​Vanaf 10 EUR per persoon

Stel zelf uw apéro-menu samen.

U kiest voor een apéro à la carte uit de lijst met gerechten en fingerfood. U stelt zelf uw apérobeleving samen naargelang uw smaak en budget.

U kunt kiezen uit meer dan 40 gerechten en amuses-bouches en we hebben een grote variëteit crostini en bruschetta (zie menu onderaan deze pagina).

We vragen een minimum van €10/per persoon.

VOORBEELD A LA CARTE

U kiest bijvoorbeeld uit een hele reeks fingerfood & amuse-bouches voor een budget van ongeveer 15 EUR per persoon. Bijvoorbeeld (gekozen uit gerechtenlijst):

       Grote tapasplanken

        Amuse scampi

        2 crostini's per persoon

        Gegrild choricitoworstje

        In de oven gebakken filodeegrolletjes metchorizo, tallegio en ricotta en spinazie

    Hummus dip naar eigen recept met mini pitabroodjes

 Mediterraanse croque

Deze zeven gerechtjes kosten €15,65 per persoon

Onze menukaart

 

Apéroplankjes

Zuiders apéroplankje ‘herfst/winter’

met Lomo Ibérico de Bellota, Tortakaas van het huis van Riberiego, Monte Enebro kaas met tomatenconfituur, heerlijke wildsaucissons , Bastonets de Vic (Catalaanse worst), Morcilla, tapenades, confituren, nootjes, … geserveerd met krokant brood.

 

Grote authentieke tapasplanken

Grote tapasplanken met heerlijke chorizo & lomo ibérico de Bellota, artisanale saucissons, op eikenvat gerijpte Manchegokaas, tapenade & olijfjes en picos.

 

Zuiders apéroplankje

met Iberische ham, chorizo & lomo ibérico de Bellota, artisanale saucissons, op eikenvat gerijpte Manchegokaas, verse Boquerones, tapenades, olijfjes, noten, fruit,.. geserveerd met krokant afgebakken brood.

 

Bruschetta

Bruschetta Butifarra

Bruschetta met Butifarra en gekarameliseerde uitjes (warm)

 

Bruschetta Piquillo

Bruschetta met geroosterde paprika, mozarella & basilicum (warm)

 

Bruschetta sardinas

Bruschetta met gegrilde sardientjes op een bedje van Mojo Picon saus

 

Bruschetta Fungi

Bruschetta met champignons, pesto, look & peterselie (warm)

 

Bruschetta aubergine

Bruschetta met auberginekaviaar met salie (warm)

 

Bruschetta Monte Enebro

Bruschetta met Monte Enebro kaas en tomatenconfituur (warm)

 

Bruschetta sobrasada

Bruschetta met sobrasada en mozarella (warm)

 

Bruschetta morcilla

Bruschetta met gekarameliseerde uitjes en morcilla afgewerkt  met vleugje mosterd (warm)

 

Bruschetta classico

Klassieke bruschetta met tomaten en basilicum

 

Crostini

Crostini aubergine

Crostini met auberginekaviaar afgewerkt met  verse kruiden

 

Crostini morcilla

Crostini met Cabell d'Angel confituur en morcilla

 

Crostini tartufo

Crostini met truffelsalsa en geraspte nootjes

 

Crostini salsa

Crostini met advocado & tomatensalsa afgewerkt met basilicum

 

Crostini artisjok

Crostini met artischokharten, jamòn & tomaten

 

Crostini Caesar

crostini met gegrilde kip, ceaserdressing, hardgekookt eitje en parmezaanse schilfers op een bedje van romaanse sla

 

Crostini pomodorini colorato

Crostini met gekleurde kerstomaatjes salsa met chiliflakes en basilicum

 

Crostini Niçoise

Crostini met groene boontjes, tonijn, olijven, rode ui & hardgekookt eitje afgwerkt met een anjovis

 

Crostini coquille

Crostini met advocadopuree, selder en een sneetje coquille Saint-Jacques

 

Crostini Habas Fritas

Crostini met Spaanse groene babyboontjes met munt en limoenzeste

 

Crostini erwt/munt

Crostini met erwtenpuree, geitenkaas & munt

 

Crostini Jamòn + erwtjes

Crostini met Jamòn Ibérico, erwtjespuree & munt

 

Crostini guecamole

Crostini met vers gemaakt guecamole met tomate de coeur de boeuf en mozarella

 

Crostini asparagus

Crostini met gegrilde groene asperge op bedje van ricotta

 

Crostini Ventresca

Crostini met buikspek van tonijn op een bodem van geroosterde paprika

 

Crostini pastrami

Crostini met pastrami op een bodem van Salsa de Piquillo

 

Crostini gorgonzola

Crostini met gorgonzola, peer & honing

 

Crostini sardinas

Crostini met sardientjes op een bodem van Mojo Picon

 

Crostini met Lomo

Crostini met lomo Ibérico de Bellota op een bodem van Mojo Picon & All i Oli

 

Crostini met boquerones

Crostini met een verse Boquerones op een bodem van tapenade met harissa afgewerkt met bladpeterselie

 

Crostini met anchoa

Crostini met een échte gastronomische anchoa op een bodem van verse advocadoboter

 

Crostini met Jamòn Ibérico

Crostini met 4 jaar gerijpte Jamòn Ibérico op een bodem van tomatensalsa en afgewerkt met parmezaanschilfers en rucola

 

Crostini met pittige roomkaas

Crostini met pittige roomkaas afgewerkt met chorizoschilfers, chili  en citroenzeste

 

Crostini ‘Torta’

Crostini met smeuïge Tortakaas van Riberiego met tijm en honing

 

Crostini chorizo

Crostini met chorizo ibérico de Bellota op een bodempje van tapenade met vleugje harissa

Koude fingerfood​

Bara Gallego brood met mediterraans beleg

Groot Bara Gallega stokbrood met verschillende Mediterraanse beleg. Brood wordt in zijn geheel bereid en op tafel gelegd in voorafgesneden stukken

 

Hummus

Hummus naar eigen recept met mini pitabroodjes

 

Tapenade assortiment

100% natuurlijke tapenades van verschillende olijfsoorten en smaken geserveerd met stukje brood om te dippen

 

Boquerones

Vers met de hand gefileerde anjovis van topkwaliteit.

 

Fruits de Mers

Assortiment kleine zeevruchtjes: kreukeltjes, wulken, garnaaltjes, venusschelpjes, ... (volgens aanbod en seizoen)

 

Mojama

Gedroogde tonijn uit Spanje, Andalusische delicatesse, geserveerd met amandeltjes en olijfolie

 

Cecina de Léon

Delicatesse in Spanje ! Gedroogd en gezouten  Iberisch varken in dunne sneetjes geserveerd met zuivere olijfolie en rucola

 

Snee brood met morcilla

Snede donker brood met morcillaworst en Cabell d'Angel (vijgenbladpmompoen, sinaasappel en kaneel)

 

Hapje Torta

Lepeltje of stukje brood met smeuïge Tortakaas

 

Torta

Bloemenbrood met in het midden een smeuïge Tortakaas om lekker te dippen of te lepelen

 

Pagnotella

Italiaans klein brood met rucola,  lekker sausje en naar keuze belegd met saucisson, jamòn, manchego,...

Warme fingerfood

Tortilla cubeke

Kubusvormig kleine tortilla met ei, aardappel en olijfolie

 

Gegrilde sardientjes

Snee donker brood met bodem Mojo Picon en gegrilde sardientjes

 

Gegrilde gamba’s

Gegrilde gamba's met chili, limoen, look en geroosterde paprika onder de grill

 

Choricitoworstjes

Op een stokje of in een broodje, lekker gegrilde choricitoworstjes met uienpickle en heerlijk sausje

 

Gevulde champignons

Gevulde champignons met Jamònschilfers & geroosterde nootjes en parmegianno

 

Pan con Tomate Jamòn

Geroosterd sneetje stokbrood met Spaanse tomaten met look en Jamòn Ibérico

 

Palmiers veggie

Franse specialiteit ovenhapjes met truffeltapenade en olijven

 

Palmiers

Franse ovenhapjes gevuld tomaten, olijven en anjovis

 

Rolls

In de ovengebakken rolls in filodeeg met sobrasada en mozarella

 

Driehoekjes veggie

In de oven gebakken driehoekjes uit filodeeg met ricotta en spinazie

 

Driehoekjes

In de oven gebakken driehoekjes met chorizo ibérico, taleggio & kruiden  

 

Sigaartjes

In de oven gebakken filosigaartjes met Jamòn Ibérico en parmegiano

 

Bagnat Butifarra

Krokant afgebakken bagnat met gekarameliseerde uitjes , butifarra en mosterd/honing saus

 

Amuse scampi

Gegrilde scampi met chili, limoen, bladpeterselie op een stokje met een lekker A-petite dipsausje

 

Zuiderse groentenburger

Mediterraanse bagnat met gegrilde groentjes chili, limoen en bladpeterselie, rode uienpickle, komkommer en rucola overgoten met een heerlijk A-petite sausje

 

Zuiderse scampiburger

Mediterraanse bagnat met gegrilde scampi's chili, limoen en bladpeterselie, rode uienpickle, komkommer en rucola overgoten met een heerlijk A-petite sausje

Mediterraanse croques veggie

Chiabattaschijfjes onder de grill met auberginekaviaar en mozarella

 

Mediterraanse croques

Chiabattaschijfjes onder de grill met sobrasada & mozarella en/of chorizo & taleggio

 

Salades

Seizoenssalade

Salade volgens het seizoen bereidt door onze A-petite chef

 

Couscoussalade

Lekkere Mediterraanse couscous salade met feta, munt, ...

 

Gerookte eendeborst

Slaatje met gerookte eendeborst

 

Soepen

Gazpacho

Koude Spaanse soep van topkwaliteit

 

Paprikasoep

Paprikasoep met chorizoschilfers en chiliflakes

 

Krabsoep

Culinaire gastronomische krabsoep uit Galicië geserveerd in clam chowderbroodje

Zoetigheden

Franse Sweetness

Lekkere Franse zoetigheden: lekkere tartelettes,  entremets pâtissier, macarons…

 

Spaanse sweetness

2 authentieke Spaanse zoetigheden: Turròn van Adelia Ivañez, gekarameliseerde nootjes van Casa Gispert

 

Italiaanse sweetness

Een mix van Italiaanse zoetigheden. Authentieke fingerfood sweetness ! Italiaanse gebakken en torta's van Rivoltini, amandelkoekjes van Virginia Amaretti Sassello en Panforte uit Siena.

Kids

Scampi’s op een stokje

Scampi's op een stokje met dipsausje

 

Sigaartjes

Mini sigaartjes met ham en kaas

Buns

Mini bun met gegrild worstje en ketchup

Wraps

Mini wraps met lekkere dingen

Worstjes

Worstjes op een stokje met lekker sausje

 

Crokskes

Mini crokskes uit het  vuistje

 

Puntzakje

Puntzakje met vleesjes, kaasjes of broodstengeltjes

Dranken

Spumante “52” Rosè Extra Dry VSQ

Frisse & briljante mousserende wijn. Santa Margherita – Portogruaro -Spumante “52” Rosè Extra Dry VSQ is een mousserende wijn afkomstig uit de heuvels in de provincie Treviso (Glera), gebied Lison Pramaggiore (Malbec)

 

Geïnfuseerd water

Leuke glazen waterdispensers gevuld met water en limoen, citroen en munt . Of liever rode besjes, aardbeien en frambozen met munt?

 

Le Grillaie – Vernaccia di San Gimignano 2013

Elegante witte wijn uit Toscane

 

Langhe nebbiolo d.o.c. Guardastelle 2014

Volle rode wijn. Het is in feite een baby Barolo : afkomstig van wijngaarden gelegen in Barolo-zone maar waarbij de druiven nu nog te jong zijn om als Barolo gebotteld te worden.

 

Cava Rambla

Deze mousserende wijn is afkomstig uit de Penedes in Spanje en is gemaakt van volgende druiven: Macabeu, Parrellada, Xarel-Lo

 

Bier van het vat

Een lekker biertje van het vat van Brouwerij Duvel Moortgat: Bel Pils, Liefmans Fruitesse,...

Abbondio

Gezonde lekkere frisse Italiaanse frisdranken met een flavor

Kapelledijk 14b - Heist o/d Berg - 2222, Belgie

info@a-petite.be   Gsm: +32 487 222 717

  • Facebook - A-petite Catering
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - A-petite