Zuiderse sfeer dankzij onze exclusieve
exceptionele en artisanale producten

Onze gerechten en hapjes zijn een herinnering aan de pure smaken uit de Mediterraanse gebieden. Wij gebruiken enkel producten die met veel liefde en zorg door plaatselijke, lokale boeren en ambachtslui op kleine schaal vervaardigd werden.

Crostini’s en bruschetta met toppings van gastronomische kwaliteit zijn onze specialiteit, alsook authentieke apéroplankjes en tapas. Onze menu is een gezond menu met gezonde ingrediënten. We houden ook rekening met de vegetariër of mensen met een glutenvrij dieet.

Onze hapjes kunnen ‘gepaired’ worden met heerlijke Mediterraanse wijnen, bubbels, Italiaanse ‘gezonde’ frisdranken van Abbondio en een lekker fris biertje van brouwerij Duvel-Moorgat.

Onze menukaart

Apéroplankjes

Zuiders apéroplankje ‘herfst/winter’
met Lomo Ibérico de Bellota, Tortakaas van het huis van Riberiego, Monte Enebro kaas met tomatenconfituur, heerlijke wildsaucissons , Bastonets de Vic (Catalaanse worst), Morcilla, tapenades, confituren, nootjes, … geserveerd met krokant brood.
Grote authentieke tapasplanken
Grote tapasplanken met heerlijke chorizo & lomo ibérico de Bellota, artisanale saucissons, op eikenvat gerijpte Manchegokaas, tapenade & olijfjes en picos.
Zuiders apéroplankje
met Iberische ham, chorizo & lomo ibérico de Bellota, artisanale saucissons, op eikenvat gerijpte Manchegokaas, verse Boquerones, tapenades, olijfjes, noten, fruit,.. geserveerd met krokant afgebakken brood.

Bruschetta

Bruschetta Butifarra
Bruschetta met Butifarra en gekarameliseerde uitjes (warm)
Bruschetta Piquillo
Bruschetta met geroosterde paprika, mozarella & basilicum (warm)
Bruschetta sardinas
Bruschetta met gegrilde sardientjes op een bedje van Mojo Picon saus
Bruschetta Fungi
Bruschetta met champignons, pesto, look & peterselie (warm)
Bruschetta aubergine
Bruschetta met auberginekaviaar met salie (warm)
Bruschetta Monte Enebro
Bruschetta met Monte Enebro kaas en tomatenconfituur (warm)
Bruschetta sobrasada
Bruschetta met sobrasada en mozarella (warm)
Bruschetta morcilla
Bruschetta met gekarameliseerde uitjes en morcilla afgewerkt  met vleugje mosterd (warm)
Bruschetta classico
Klassieke bruschetta met tomaten en basilicum

Crostini

Crostini aubergine
Crostini met auberginekaviaar afgewerkt met  verse kruiden
Crostini morcilla
Crostini met Cabell d'Angel confituur en morcilla
Crostini tartufo
Crostini met truffelsalsa en geraspte nootjes
Crostini salsa
Crostini met advocado & tomatensalsa afgewerkt met basilicum
Crostini artisjok
Crostini met artischokharten, jamòn & tomaten
Crostini Caesar
crostini met gegrilde kip, ceaserdressing, hardgekookt eitje en parmezaanse schilfers op een bedje van romaanse sla
Crostini pomodorini colorato
Crostini met gekleurde kerstomaatjes salsa met chiliflakes en basilicum
Crostini Niçoise
Crostini met groene boontjes, tonijn, olijven, rode ui & hardgekookt eitje afgwerkt met een anjovis
Crostini coquille
Crostini met advocadopuree, selder en een sneetje coquille Saint-Jacques
Crostini Habas Fritas
Crostini met Spaanse groene babyboontjes met munt en limoenzeste
Crostini erwt/munt
Crostini met erwtenpuree, geitenkaas & munt
Crostini Jamòn + erwtjes
Crostini met Jamòn Ibérico, erwtjespuree & munt
Crostini guecamole
Crostini met vers gemaakt guecamole met tomate de coeur de boeuf en mozarella
Crostini asparagus
Crostini met gegrilde groene asperge op bedje van ricotta
Crostini Ventresca
Crostini met buikspek van tonijn op een bodem van geroosterde paprika
Crostini pastrami
Crostini met pastrami op een bodem van Salsa de Piquillo
Crostini gorgonzola
Crostini met gorgonzola, peer & honing
Crostini sardinas
Crostini met sardientjes op een bodem van Mojo Picon
Crostini met Lomo
Crostini met lomo Ibérico de Bellota op een bodem van Mojo Picon & All i Oli
Crostini met boquerones
Crostini met een verse Boquerones op een bodem van tapenade met harissa afgewerkt met bladpeterselie
Crostini met anchoa
Crostini met een échte gastronomische anchoa op een bodem van verse advocadoboter
Crostini met Jamòn Ibérico
Crostini met 4 jaar gerijpte Jamòn Ibérico op een bodem van tomatensalsa en afgewerkt met parmezaanschilfers en rucola
Crostini met pittige roomkaas
Crostini met pittige roomkaas afgewerkt met chorizoschilfers, chili  en citroenzeste
Crostini ‘Torta’
Crostini met smeuïge Tortakaas van Riberiego met tijm en honing
Crostini chorizo
Crostini met chorizo ibérico de Bellota op een bodempje van tapenade met vleugje harissa

Dranken

Spumante “52” Rosè Extra Dry VSQ
Frisse & briljante mousserende wijn. Santa Margherita – Portogruaro -Spumante “52” Rosè Extra Dry VSQ is een mousserende wijn afkomstig uit de heuvels in de provincie Treviso (Glera), gebied Lison Pramaggiore (Malbec)
Geïnfuseerd water
Leuke glazen waterdispensers gevuld met water en limoen, citroen en munt . Of liever rode besjes, aardbeien en frambozen met munt?
Le Grillaie – Vernaccia di San Gimignano 2013
Elegante witte wijn uit Toscane
Langhe nebbiolo d.o.c. Guardastelle 2014
Volle rode wijn. Het is in feite een baby Barolo : afkomstig van wijngaarden gelegen in Barolo-zone maar waarbij de druiven nu nog te jong zijn om als Barolo gebotteld te worden.
Cava Rambla
Deze mousserende wijn is afkomstig uit de Penedes in Spanje en is gemaakt van volgende druiven: Macabeu, Parrellada, Xarel-Lo
Bier van het vat
Een lekker biertje van het vat van Brouwerij Duvel Moortgat: Bel Pils, Liefmans Fruitesse,...
Abbondio
Gezonde lekkere frisse Italiaanse frisdranken met een flavor

Kids

Scampi’s op een stokje
Scampi's op een stokje met dipsausje
Sigaartjes
Mini sigaartjes met ham en kaas
Buns
Mini bun met gegrild worstje en ketchup
Wraps
Mini wraps met lekkere dingen
Worstjes
Worstjes op een stokje met lekker sausje
Crokskes
Mini crokskes uit het  vuistje
Puntzakje
Puntzakje met vleesjes, kaasjes of broodstengeltjes

Koude fingerfood

Bara Gallego brood met mediterraans beleg
Groot Bara Gallega stokbrood met verschillende Mediterraanse beleg. Brood wordt in zijn geheel bereid en op tafel gelegd in voorafgesneden stukken
Hummus
Hummus naar eigen recept met mini pitabroodjes
Tapenade assortiment
100% natuurlijke tapenades van verschillende olijfsoorten en smaken geserveerd met stukje brood om te dippen
Boquerones
Vers met de hand gefileerde anjovis van topkwaliteit.
Fruits de Mers
Assortiment kleine zeevruchtjes: kreukeltjes, wulken, garnaaltjes, venusschelpjes, ... (volgens aanbod en seizoen)
Mojama
Gedroogde tonijn uit Spanje, Andalusische delicatesse, geserveerd met amandeltjes en olijfolie
Cecina de Léon
Delicatesse in Spanje ! Gedroogd en gezouten  Iberisch varken in dunne sneetjes geserveerd met zuivere olijfolie en rucola
Snee brood met morcilla
Snede donker brood met morcillaworst en Cabell d'Angel (vijgenbladpmompoen, sinaasappel en kaneel)
Hapje Torta
Lepeltje of stukje brood met smeuïge Tortakaas
Torta
Bloemenbrood met in het midden een smeuïge Tortakaas om lekker te dippen of te lepelen
Pagnotella
Italiaans klein brood met rucola,  lekker sausje en naar keuze belegd met saucisson, jamòn, manchego,...

Salades

Seizoenssalade
Salade volgens het seizoen bereidt door onze A-petite chef
Couscoussalade
Lekkere Mediterraanse couscous salade met feta, munt, ...
Gerookte eendeborst
Slaatje met gerookte eendeborst

Soepen

Gazpacho
Koude Spaanse soep van topkwaliteit
Paprikasoep
Paprikasoep met chorizoschilfers en chiliflakes
Krabsoep
Culinaire gastronomische krabsoep uit Galicië geserveerd in clam chowderbroodje

Warme fingerfood

Tortilla cubeke
Kubusvormig kleine tortilla met ei, aardappel en olijfolie
Gegrilde sardientjes
Snee donker brood met bodem Mojo Picon en gegrilde sardientjes
Gegrilde gamba’s
Gegrilde gamba's met chili, limoen, look en geroosterde paprika onder de grill
Choricitoworstjes
Op een stokje of in een broodje, lekker gegrilde choricitoworstjes met uienpickle en heerlijk sausje
Gevulde champignons
Gevulde champignons met Jamònschilfers & geroosterde nootjes en parmegianno
Pan con Tomate Jamòn
Geroosterd sneetje stokbrood met Spaanse tomaten met look en Jamòn Ibérico
Palmiers veggie
Franse specialiteit ovenhapjes met truffeltapenade en olijven
Palmiers
Franse ovenhapjes gevuld tomaten, olijven en anjovis
Rolls
In de ovengebakken rolls in filodeeg met sobrasada en mozarella
Driehoekjes veggie
In de oven gebakken driehoekjes uit filodeeg met ricotta en spinazie
Driehoekjes
In de oven gebakken driehoekjes met chorizo ibérico, taleggio & kruiden  
Sigaartjes
In de oven gebakken filosigaartjes met Jamòn Ibérico en parmegiano
Bagnat Butifarra
Krokant afgebakken bagnat met gekarameliseerde uitjes , butifarra en mosterd/honing saus
Amuse scampi
Gegrilde scampi met chili, limoen, bladpeterselie op een stokje met een lekker A-petite dipsausje
Zuiderse groentenburger
Mediterraanse bagnat met gegrilde groentjes chili, limoen en bladpeterselie, rode uienpickle, komkommer en rucola overgoten met een heerlijk A-petite sausje
Zuiderse scampiburger
Mediterraanse bagnat met gegrilde scampi's chili, limoen en bladpeterselie, rode uienpickle, komkommer en rucola overgoten met een heerlijk A-petite sausje
Mediterraanse croques veggie
Chiabattaschijfjes onder de grill met auberginekaviaar en mozarella
Mediterraanse croques
Chiabattaschijfjes onder de grill met sobrasada & mozarella en/of chorizo & taleggio

Zoetigheden

Franse Sweetness
Lekkere Franse zoetigheden: lekkere tartelettes,  entremets pâtissier, macarons…
Spaanse sweetness
2 authentieke Spaanse zoetigheden: Turròn van Adelia Ivañez, gekarameliseerde nootjes van Casa Gispert
Italiaanse sweetness
Een mix van Italiaanse zoetigheden. Authentieke fingerfood sweetness ! Italiaanse gebakken en torta's van Rivoltini, amandelkoekjes van Virginia Amaretti Sassello en Panforte uit Siena.